Rabu, 13 Februari 2019

Kumpulan Geguritan Alumni YTP: Ageme Diri dan Nanungso


Oleh: lhsanuddin

(ALumni Ponpes YTP, Kertosono)


AGEME DIRI

By. : Ihsanuddin

Harianmerdekapost.com Andeliro wong mukmin
Syahadat loro kang njageni
Minongko pambuko mukmin kang sejati
Ojo pisan-pisan madaake
Robmu kang sawiji
Marang makhluk opo wae
Kang ono eng jagat Iki
Bakal badar kang Sayekti 
Lamun Siro anglangkahi
Batal bubar imaniro
Tanpo Guno sekabehane 
Amal becik sio-sio
Tanpo lambaran iman kang Nyoto
Luwih becik setitik ikhlas
Ojo nganti Amung pamer
Najan kebak ati kang was-was
Niat becik ora bakal kececer
Angger-anggere agomo
Ojo nganti den langkahi
Laku becik bakal katrimo
Niat olo nyilakani

Ojo dikiro barang kang apik ngepingini
Ora setitik  kang podo ngedohi
Gambar ndonyo dadi pilihan
Ora ngerti amung  bujuk -an
Jare simbah rikolo semono
Agomo Dudu dolanan
Agomo ageme diri
Kang kudu di gegem tumus ing ati
Syahadat loro bentenge diri
Kudu tinandur jrone ati kang suci
Iki kang bakal biso nylametno Naliko ngadep marang kang Kuwoso.
***

MANUNGSO

By. : Ihsanuddin.


Manunggale Sukmo lan Rogo 
Ono kang awujud manungso
Manungso manunggale roso
Yo rasaku, Yo rasamu
Manungso Yen di jiwit kroso loro
Mulo Ojo sok njiwit  wong liyo 
Margo manungso iku nggone roso
Roso bungah susah kang prawoco
Dunyo brono dudu opo opo
Drajad pangkat semono ugo
Kabeh mau wes ono takere
Umur pinesten Soko Gustine
Sifat ujub sifate setan
Mulo perlu dadi catetan
Ayo eling poro manungso
Do ngibadah marang kang Kuoso
Golek dunyo sewajare
Cukup kanggo sakbendinane
Ojo nganti nglale'ake
Ben ora rugi tembe mburine
Elingo angger-angger agomo
Ojo nganti Siro lalekno
Kabeh mau wis tinulis
Jrone buku poro winasis
Sabar lan tawakal
Iku biso kanggo  modal
Ojo Podo ongso-ongso-
Becik sabar lan narimo

0 komentar:

Posting Komentar